Împreună pentru oameni - Iași, mai 2023

În perioada 2 – 12 mai 2023, la Iași, a avut loc un proiect de mare anvergură numit „Împreună pentru oameni”.  Proiectul acesta a fost organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România. Scopul acesteia este oferirea de servicii și evenimente gratuite în domeniile medical, social și educațional.

Știri 12 mai 2023

În perioada 2 – 12 mai 2023, la Iași, a avut loc un proiect de mare anvergură numit „Împreună pentru oameni”.  Proiectul acesta este o Campanie organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România în parteneriat cu Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, Institutul de Gastroenterologie Iași, Institutul Regional de Oncologie Iași, Consorțiul Areus Technology – Genetic Lab, Asociația AMICUS, Centrul de Sănătate Podiș, Liceul EVISS, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare Refacere și Ajutor din România, Asociația Ridică-te și Umblă, Asociația Deplin și Asociația Continuum. Scopul acesteia este oferirea de servicii și evenimente gratuite în domeniile medical, social și educațional.

În prima parte a proiectului (2 – 5 mai 2023), au fost 8 licee din Iași care au beneficiat de prezentări social-educaționale gratuite pentru elevi: seminarii anti-adicții, pentru dezvoltare personală și orientare profesională, precum și împotriva delincvenței juvenile. În total au fost 152 de prezentări ținute în 152 de clase coordonate de către 10 speakeri. Tot în această perioadă, s-a desfășurat și Proiectul Social. Aproximativ 300 de pachete cu alimente si produse de igienă personală au fost distribuite gratuit familiilor defavorizate din Iași.

 Proiectul principal al acestei Campanii s-a numit “Din Grijă Pentru Tine” și a fost organizat ca un spital de campanie, amenajat în Sala Polivalentă (Sporturilor) din Iași, cu 35 de cabinete medicale și s-a desfășurat în perioada 7 – 9 mai 2023, între orele 10:00 – 18:00. Pacienții au beneficiat, în limita locurilor disponibile, de consultații gratuite pentru specialitățile: cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriție și boli metabolice, reumatologie, alergologie, psihiatrie, boli infecțioase, endocrinologie și altele. S-au efectuat, de asemenea, ecografii mamare, abdomino-pelvine, ecografii Doppler vascular, screening pentru hepatita B și C, screening pentru cancer de col uterin, teste genetice, cursuri de prim ajutor și altele.

În aceste trei zile menționăm că au fost aproximativ 5300 de consultații și investigații, aproximativ 2600 de pacienți unici, peste 400 de persoane au luat parte la cursurile de prim-ajutor, cele 35 de cabinete au fost coordonate de aproximativ 80 de medici voluntari. În total au fost aproape 200 de voluntari ce s-au implicat în acest proiect „Din Grijă Pentru Tine” (medici, medici rezidenti, asistente, studenti, personal administrativ, protocol, tehnic, secretariat).

În sala de seminarii a Casei Muzeelor, în perioada 7-11 mai 2023, între orele 19:00 și 20:00, au avut loc Cursuri Publice de Sănătate cu rol educațional și de conștientizare privind bolile frecvente cu impact medico-social important.

Sponsorii oficiali au fost Samsung Medical, Liamed și Mindray România, iar partenerii media: Speranța TV, Radio Vocea Speranței și televiziunea ProiectM.

Biserica Adventistă de ziua a Șaptea, Conferința Moldova,
Departamentul de Comunicare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *